Metallin laserleikkaus

Olemme tehneet metallin laserleikkausta vuosia. Laserleikkaus on erittäin tarkka menetelmä teräksen ja erilaisten metallien leikkaamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muiden materiaalien kuten muovin ja kartongin leikkaamiseen. Yleisimmin laserleikkausta käytetään levyosien leikkaamiseksi. Levyn leikkaus onnistuukin laserin avulla erinomaisesti. Alutigin osavalmistuksessa käytetään metallien laserleikkausta.

Metallin laserleikkaus on monipuolinen ja kustannustehokas työstömuoto

Metallin laserleikkaus on parhaimmillaan kun leikataan:

  • mittatarkat osat
  • terävät sisä- ja ulkonurkat
  • ohuita kannakkeita ja kärkiä
  • pyöristyksiä ja kaarevia muotoja
  • vapaamuotoisia, eri kokoisia reikiä
  • isoja ja pieniä osia
  • erikoismateriaaleja
  • vaikeasti mitattavia osia

Teräksen tai metallin laserleikkaus on kustannustehokas tapa leikata osia. Se tarjoaa vapaammat kädet suunnittelijoille muotoiluun. Tuotteen valmistusketjun automatisointi helpottuu ja osien lukumäärä voi vähentyä, jolloin valmistukseen kuluva aika lyhenee. Laserleikkaus helpottaa myös asiakaskohtaisten sovellusten ja ratkaisujen toteuttamista.

Olisiko sinulla myös särmäys ajankohtainen?

Teemme metallin laserleikkauksen Bystronicin laserleikkausjärjestelmällä

Uusilla kuitutekniikkaan perustuvilla laserleikkauskoneilla pystytään entistä suurempiin leikkausnopeuksiin ja paksumpiin materiaalivahvuuksiin. Käytössämme on Bystronicin huippulaadukas ByStar Fiber -laserleikkausjärjestelmä, joka tekee erityisluokan suurteholeikkausta. Laserleikkausjärjestelmällä voidaan leikata suuria sarjoja ja sen leikkauspää tekee erinomaista jälkeä niin paksujen kuin ohuiden levyjen suhteen. Laitteemme suoriutuu jopa 30 millimetrin paksuisesta teräksestä. Laitteella voi leikata mm. seuraavia metalleja: Kirjometalli, teräs ja alumiini.

Mitä metallin laserleikkaus on?

Lasersäde kohdistetaan laserleikkauksessa linssin avulla polttopisteeksi materiaaliin, joka on tarkoitettu leikattavaksi. Laserleikkauksen polttopisteestä tulee niin kuuma, että työstettävä materiaali sulaa, palaa tai isolla energiatiheydellä tehtynä höyrystyy. Sulattamalla tehdyssä laserleikkauksella sula materiaali puhalletaan leikkauskaasulla, jota kutsutaan myös  inerttikaasuksi. Polttolaserleikkausta käytetään useimmiten normaalin teräksen leikkaamiseen ja siinä terästä kuumennetaan lasersäteellä ja materiaalin sulamista edistetään prosessikaasulla joko hapella tai typellä materiaalista ja leikkuujäljestä riippuen. Laserleikkausta käytetään teollisuudessa usein metallin leikkaamiseen, mutta sillä voidaan leikata myös esimerkiksi muovia, paperia ja kartonkia. Yleisin kappaleen muoto laserleikkausta tehdessä on levy-muoto. Teräksen ohella myös muita yleisiä metallimateriaaleja kuten RST:tä, HST:tä, kuparia, messinkiä ja alumiinia voidaan laserleikata.

Laserleikkauskone leikkaa metallia

Happileikkauksessa sula teräs palaa eksotermisella reaktiolla ja kuumentaa lisää materiaalia ympäriltään. Leikkaus käy nopeasti ja leikkurilla voidaan leikata jopa 30 mm paksua terästä. Typpileikkauksessa sula metalli puhalletaan typellä suurella paineella pois, jolloin leikkauspinnasta tulee erittäin siisti ja siihen ei ehdi muodostua oksidikerrosta. Typellä leikataan tavallisemmin RST-teräsmateriaaleja. Sen avulla voidaan leikata myös muita aineita kuten muoveja ja jopa puuta.

Metallin laserleikkaus ja hinta

Ymmärrämme, että hinta on tärkeä tekijä päätöksenteossa ja pyrimme aina tarjoamaan kilpailukykyisiä ja mahdollisimman kustannustehokkaita ratkaisuja. Jokainen metallin laserleikkausprojekti on ainutlaatuinen, joten tarjoamme räätälöityjä hintoja, jotka perustuvat projektin erityisvaatimuksiin ja -piirteisiin, kuten materiaalin tyyppiin, paksuuteen ja leikkausmalleihin.

Ystävällinen ja asiantunteva tiimimme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi ja auttamaan sinua koko prosessin ajan, alkaen suunnittelusta ja aina pintakäsittelyihin asti. Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua ja takaamaan, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, olipa kyseessä sitten pieni tai suuri projekti. Pystymme käsittelemään monenlaisia töitä ja olemme joustavia aikataulujen suhteen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tai kysy lisää metallin tai teräksen laserleikkauksesta

Osavalmistuksen asiantuntijat:

Pekka Teppo
p. 040 507 9105
email: pekka.teppo@alutig.fi

Tomi Hakala
p. 050 533 6678
email: tomi.hakala@alutig.fi

Usein kysytyt kysymykset metallin laserleikkauksesta

Mitä materiaaleja voidaan leikata metallin laserleikkausprosessilla?

Metallin laserleikkausprosessi soveltuu parhaiten teräksille ja alumiinille, mutta myös muita materiaaleja, kuten kuparia, messinkiä ja titaania, voidaan leikata.

Kuinka paksuja kappaleita metallin laserleikkausprosessilla voidaan leikata?

Metallin laserleikkausprosessi soveltuu yleensä materiaaleille, joiden paksuus on enintään 30 mm.

Onko metallin laserleikkausprosessi turvallinen?

Metallin laserleikkausprosessi tuottaa pölyä ja kaasuja, jotka voivat olla haitallisia terveydelle, joten niiden hallinta on tärkeää turvallisuuden varmistamiseksi. Lisäksi tarvitaan asianmukaisia suojalaitteita, kuten silmien ja ihon suojaimia. Edellämainitut asiat ovat otettu huomioon nykyaikaisissa laserleikkausjärjestelmissä.

Kuinka tarkka metallin laserleikkausprosessi on?

Metallin laserleikkausprosessi on erittäin tarkka, ja sen tarkkuus riippuu materiaalin paksuudesta, leikkausnopeudesta ja muista tekijöistä. Prosessi mahdollistaa monimutkaistenkin muotojen leikkaamisen tarkasti ja toistettavasti.