Särmäys

Särmäystä eli metallilevyn taivutusta vuosien tuomalla kokemuksella

Levyn taivuttaminen eli särmäys kuuluu Alutigin osaamiseen ja on kuulunut jo vuosia konepajamme palveluihin. Tuotantotiloistamme löytyy asianmukaisia tehokkaita särmäyskoneita eli särmäyspuristimia, joilla pystymme toteuttamaan tarkasti erilaisia metallilevyjen taivutuksia asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Särmäys on hyödynnettävissä myös yksittäisenä palveluna, mutta se voidaan halutessasi liittää myös yhdeksi osaksi laajempaa tuotantoprosessia: esimerkiksi laserleikkeet on mahdollista jatkokäsitellä särmäämällä. Särmäyksellä voit toteuttaa esimerkiksi suojia, kaappien osia, koteloita ja kiinnikkeitä.

Tilaa metallin särmäys ammattilaiselta – Alutig palvelee

Toteutamme metallin särmäys- ja taivutustyöt huolellisesti ja tarkasti. Tarvittaessa saat meiltä myös teknistä suunnittelupalvelua kaikkiin konepajatöihimme liittyen. Asiakaslähtöisenä toimijana meille on tärkeää tarjota ensiluokkaista ja laadusta tinkimätöntä osaamista jokaiselle asiakkaallemme, puhuttiinpa sitten yksittäisestä palvelusta tai kattavammasta kokonaisuudesta. Ota meihin yhteyttä ja kerro, minkälaista palvelua voisimme tarjota juuri sinulle!

Mitä särmäys tarkoittaa?

Särmäys tarkoittaa metallilevyn muokkaamista taivuttamalla. Särmäyksessä ohutlevyä taivutetaan tai pyöristetään tähän käyttötarkoitukseen suunnitellulla puristimella tai taivutuskoneella. Taivutuskonetta kutsutaan särmäyspuristimeksi. Särmäyspuristin on koottu erilaisista osista, kuten ylä- ja alatyökaluista sekä erilaisista akseleista. Särmäyspuristin taivuttaa metallilevyn paineilman tai hydrauliikan avulla. Yleensä särmäys pyritään tekemään kuumentamatta särmättävää kappaletta. Harvinaisissa tapauksissa metallia kuumennetaan särmäyksen helpottamiseksi.

Särmäystyöt on mahdollista myös pintakäsitellä

Laajan alihankintaverkostomme ansiosta saat särmäystuotteet myös pintakäsiteltyna haluamallasi tavalla. Tuotteet voidaan käsitellä esimerkiksi seuraavilla tavoilla: kuumasinkitys, maalaus tai kromaus.

Mitä etuja särmäyksessä on?

  • Tuotteiden virhemarginaali on erittäin pieni – esimerkkinä hitsaus on osittain käsityötä, joten valitettavasti virheitäkin syntyy silloin enemmän. Särmäyspuristimet toimivat automatiikalla, joten virheiden määrä supistuu.
  • Särmätty tuote on hyvä pintakäsitellä – koska särmätyssä tuotteessa ei ole esimerkiksi hitsattuja saumoja, on sileät pinnat mukavan oloisia.
  • Särmätty kappale on hitsitön – särmätty tuote on käytännöllinen ja se on muotoilultaan kaunis. Hitsaussaumat puuttuvat.