Särmäys

Särmäystä eli metallilevyn taivutusta vuosien tuomalla kokemuksella

Metallin taivuttaminen eli särmäys kuuluu Alutigin osaamiseen ja on kuulunut jo vuosia konepajamme palveluihin. Tarjoamme särmäystä sekä itsenäisenä palveluna että osana laajempaa valmistusprosessia. Tämä tarkoittaa, että voimme esimerkiksi yhdistää laserleikkauksen ja särmäyksen yhdeksi prosessiksi. Särmäyksen avulla voidaan valmistaa monenlaisia tuotteita, kuten suojuksia, kaapin osia, kotelointeja ja kiinnittimiä. Takaamme tarkkuuden ja korkean laadun kaikissa tuotteissamme.

Meiltä onnistuu myös metallin laserleikkaus.

Meidän asiantunteva tiimimme on koulutettu käyttämään särmäyskoneita ammattitaitoisesti ja he ymmärtävät metallin käyttäytymisen sitä taivutettaessa. Tämä yhdistettynä moderneihin koneisiimme mahdollistaa sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme korkealaatuisia ja tarkasti valmistettuja tuotteita.

Me Alutigissa emme tyydy vain täyttämään asiakkaidemme tarpeita, vaan pyrimme parhaaseen mahdolliseen tulokseen jokaisessa projektissa. Haluamme, että asiakkaamme tuntevat olonsa varmaksi valitessaan meidät toimittajakseen. Uskomme, että avain menestykseen on tarkka työnjälki, luotettavuus ja erinomainen asiakaspalvelu. Riippumatta siitä, onko kyseessä yksinkertainen tai monimutkainen projekti, me olemme sitoutuneet tuottamaan huippulaadukkaita tuotteita oikea-aikaisesti ja kustannustehokkaasti.

Tilaa metallin särmäys ammattilaiselta – Alutig palvelee

Toteutamme metallin särmäys- ja taivutustyöt huolellisesti ja tarkasti. Tarvittaessa saat meiltä myös teknistä suunnittelupalvelua kaikkiin konepajatöihimme liittyen. Asiakaslähtöisenä toimijana meille on tärkeää tarjota ensiluokkaista ja laadusta tinkimätöntä osaamista jokaiselle asiakkaallemme, puhuttiinpa sitten yksittäisestä palvelusta tai kattavammasta kokonaisuudesta. Ota meihin yhteyttä ja kerro, minkälaista palvelua voisimme tarjota juuri sinulle!

Mitä särmäys tarkoittaa?

Särmäys on prosessi, jossa metallilevyjä muotoillaan taittamalla niitä erityisesti suunnitelluilla koneilla, kuten särmäyspuristimilla. Tämä prosessi hyödyntää sekä paineilmaa että hydraulisia järjestelmiä metallin taivuttamiseen, tarjoten tarkan ja tehokkaan tavan muokata metallia ilman tarvetta lämmittämiseen. Särmäyspuristimet koostuvat useista komponenteista, kuten ylä- ja alatyökaluista sekä monimutkaisista akseleista, jotka yhdessä mahdollistavat monipuolisen ja tarkan muotoilun. Särmäyksessä metallilevy asetetaan koneeseen, ja koneen osat liikkuvat tarkasti ohjatusti, taivuttaen metallin haluttuun muotoon. Vaikka suurin osa särmäyksestä tehdään ilman lämpökäsittelyä, tietyissä erikoistapauksissa metallia voidaan lämmittää särmäyksen helpottamiseksi. Särmäyksen tarkkuus ja tehokkuus tekevät siitä suositun menetelmän monenlaisissa metallintyöstöprojekteissa, aina pienistä tarkkuusosista suuriin rakenteellisiin komponentteihin.

Metallia särmätään taivutuskoneella

Särmäystyöt on mahdollista myös pintakäsitellä

Ymmärrämme, että tuotteen ulkonäkö ja kestävyys ovat yhtä tärkeitä kuin sen toiminnallisuus. Siksi tarjoamme laajan valikoiman pintakäsittelyvaihtoehtoja, jotka voidaan räätälöidä vastaamaan erityisiä tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Olipa kyseessä sitten korroosionkestävyys, estetiikka tai molemmat, meillä on oikea ratkaisu sinulle.

Kuumasinkitys tarjoaa erinomaisen korroosionkestävyyden ja pitkäikäisen suojan sääolosuhteilta. Maalaus on puolestaan loistava valinta, kun haluat tuotteen, joka vastaa yrityksesi brändin väriä tai täyttää tietyt esteettiset vaatimukset. Kromaus tarjoaa kestävän, kiiltävän pinnan, joka kestää kulumista ja naarmuja.

Käsittelemme jokaisen särmäystuotteen huolellisesti ja tarkasti, varmistaen, että pintakäsittely on tasainen ja virheetön. Käytämme vain laadukkaita materiaaleja ja prosesseja, jotta lopputulos täyttää korkeimmat standardit.

Mitä etuja särmäyksessä on?

  • Tuotteiden virhemarginaali on erittäin pieni – esimerkkinä hitsaus on osittain käsityötä, joten valitettavasti virheitäkin syntyy silloin enemmän. Särmäyspuristimet toimivat automatiikalla, joten virheiden määrä supistuu.
  • Särmätty tuote on vaivattomampi pintakäsitellä – koska särmätyssä tuotteessa ei ole esimerkiksi hitsattuja saumoja, on sileät pinnat mukavan oloisia.
  • Särmätty kappale on hitsitön – särmätty tuote on käytännöllinen ja se on muotoilultaan kaunis. Hitsaussaumat puuttuvat.

Mitä ohutlevytuotteita voidaan valmistaa särmäämällä?

Särmäystä voidaan hyödyntää moniin eri tarkoituksiin, mutta yleisimmät särmäämällä valmistetut ohutlevytuotteet ovat:

  • Peltiosat rakennuksissa
  • Erilaiset suojakannet
  • Kaapit erilaisiin käyttötarkoituksiin
  • Kotelot erilaisiin käyttötarkoituksiin

Mitä ohutlevytyöt tarkoittavat?

Ohutlevytyöt ovat metallin työstömuotoja, jotka keskittyvät ohuiden metallilevyjen muokkaamiseen ja valmistamiseen erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ohutlevytöissä käytetään yleensä seuraavia materiaaleja: terästä, alumiinia, messinkiä, kuparia ja muita vastaavia metalleja, joilla on riittävä taipuisuus ja lujuus. Tyypillisiä ohutlevytöitä ovat ovat esimerkiksi elektroniikan kotelot, laitepaneelit, säleiköt, kaapit, telineet, kanavat ja monet muut komponentit.

Ohutlevytyön prosessi sisältää useita eri työvaiheita, jotka toteutetaan niihin erikoistuneilla työstökoneilla ja työkaluilla. Näihin työvaiheisiin kuuluvat muun muassa leikkaus, taivutus, hitsaus, kohdistus, poraus, jyrsintä, kiinnitys ja viimeistely. Ohutlevyjen muotoilu ja työstö vaativat tarkkuutta ja ammattitaitoa, jotta lopputuloksena saadaan kestäviä ja toiminnallisia tuotteita.

Ohutlevytyön avulla voidaan valmistaa räätälöityjä ja tarkasti mitoitettuja osia erilaisiin teollisiin ja kaupallisiin tarpeisiin.

Tutustu muihin ohutlevytöihimme:

Metallin laserleikkaus
Hitsaustyöt